İmplant çeşitli sebeplerle eksilen dişlerin kaybolan estetiğini ve işlevini tekrar kazandırmak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen suni diş kökleridir. İmplantlar genellikle dokulara uygun, dayanıklılıkları son derece fazla ve yüksek teknoloji ürünü olan titanyum malzemeden yapılırlar. Hasta iyi bir ağız bakımına sahipse uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.
İmplant diş tedavisi, eksik dişlerin yerine kullanışlı ve doğal görünüme sahip dişlerin yerleştirilmesi için yapılır. Tedavinin temelinde, çene kemiğine yerleştirilen titanyum bir vidanın üzerine protezin yerleştirilmesi vardır. İmplant uygulamasının yapılabilmesi için üst protezi tutması için çene kemiğine yerleştirilecek vidanın tutunacağı bir kemik dokusuna ihtiyaç duyulur. Bu dokunun var olmaması halinde implantın yerleştirilebileceği bir ortam da yok demektir.Çene kemiği eksikliğinin birçok nedeni olabilir. Yaşlanmaya bağlı doğal kemik dokusu eksilmesi, genetik faktörler ve benzeri birçok nedeni sıralayabilmek mümkündür. Ancak kesin olan şudur ki, çene kemiği ciddi şekilde eksilmiş kişiler için implant mümkün olmayabilir.Tabii modern tıbbi teknolojilerle bu sorunun üstesinden belli ölçüde gelebilmek de mümkündür. Kemik greftleme yöntemi ile eksilen çene kemiğinin geliştirilmesi ve implant için uygun hale getirilmesi de mümkün olabilir.Hastanın muayenesini yapan diş doktoru, diş hastalıkları bakımından başka bir sorunu olup olmadığını tespit ettikten sonra eğer kemik kaybı durumu varsa, çene kemiği aşılama yöntemini hastaya önerebilir. Her ne kadar aylara yayılan bir süreçten söz ediyor olsak da hastanın kemik tozu ekimi işlemi ve iyileşme süreci sonrasında implanta uygun hale gelecek olması, bu tedaviyi öne çıkarır. diş implantları, gerek total protezlerin tutunması için bir zemin hazırlamak, gerekse diğer diş kayıplarında kişinin kendi dişi gibi kullanabileceği bir sonuç elde etmek bakımından en etkili yöntemdir. Bu yöntemi tercih edebilmek için bir süre beklemek ve sağlıklı bir çene kemiğine sahip olmak da kabul edilebilir bir durum olarak tanımlanır. Ayrıca kemik aşılama sonrasında çene hattının görünümde de önemli ölçüde değişiklikler olabilir. Hastanın çene kemiği kaybı miktarına bağlı olarak farklı oranlarda, çene hattı görseli değişmiş olabilir ki, kemik greftleme sonrasında bu görsel de daha uygun hale gelir. Tabii bu işlemin fiziksel ve görsel etkilerinin yanında en önemli fonksiyonu, elbette implanta uygun zemini hazırlamaktır.
Uygun hasta seçimi ve doğru yöntemler uygulanarak,ileri kemik kaybı olan hastalarda da ileri kemik cerrahisi yöntemleriyle tedavi yapılabilir.Bu yöntemlerle asıl amaçlanan, implantın uzun dönem başarısını sağlamak, çene kemiğini güçlendirmek, çene kemik kaybını telafi etmektir. Aynı zamanda implant yapmak için gerekli alt yapının oluşturulmasıyla sağlıklı bir implant üstü kaplamayla üst yapının elde edilmesidir. Bu sayede estetik dişler, gülüş tasarımı, etkin çiğneme, düzgün konuşma yetisi sağlanmaya çalışılır ve aynı zamanda kemik erimesi durdurularak çene kemiği de güçlendirilmesi de hedeflenir.
İleri implant cerrahisi en işlevsel ve uzun ömürlü çözümlerden biridir. Diş yoksunluğu zamanla çiğneme fonksiyonunda azalmalara ve konuşmada oluşan konuşma bozukluklarına neden olabilmektedir. Uzman diş hekimleri tarafından en güç tedavilerden biri olarak görülen implant işlemleri gelişen teknoloji ile birlikte gelişmiş ve hekimlerin işi kolaylaşmıştır.
NOT:Burada yazılan fiyatlar bilgilendirme amaçlı olup, asıl tedavi ücretiniz alanında Uzman Çene Cerrahı tarafından yapılacak kemik muayenesi sonrası belirlenecektir. Kemik durumuna göre ileri cerrahi işlemler gereklimi, kemik grefti ve membran kullanılacakmı vs… birçok faktöre göre fiyat belirlenecektir.